Yükleniyor
Tekirdağ Yükleniyor...

SÜLEYMANPAŞA’DA SINAV GÜNÜ GÜRÜLTÜYE GEÇİT YOK

10 Haziran 2026 Güncel
10 Haz 2026 23:22

SÜLEYMANPAŞA’DA SINAV GÜNÜ GÜRÜLTÜYE GEÇİT YOK

Hürriyet Mahallesi’nde her hafta Cumartesi günü kurulan semt pazarının, sınavın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için 1 gün öne çekildi.

Süleymanpaşa Belediyesi, hafta sonu gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilerin dikkat dağınıklığı yaşamaması ve sınavın huzur içinde geçmesi amacıyla ilçe genelinde bir dizi geçici önlem aldı. Belediye tarafından yapılan resmi açıklamada, sınav günü inşaat çalışmalarının durdurulacağı ve bölgedeki semt pazarının gününde değişikliğe gidildiği bildirildi.

İnşaat Faaliyetlerine Geçici Süreyle Ara Verilecek

Milyonlarca öğrencinin ter dökeceği LGS kapsamında, öğrencilerin gürültüden etkilenmemesi için en büyük tedbir inşaat sektörüne yönelik alındı. Süleymanpaşa Belediyesi, sınavın yapılacağı Cumartesi günü ilçe genelindeki tüm inşaat ve şantiye faaliyetlerine geçici olarak ara verileceğini duyurdu. Sınav saatleri boyunca iş makinelerinin çalıştırılmasına ve gürültü kirliliği yaratacak herhangi bir faaliyete kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulandı.

Hürriyet Mahallesi Pazarı Cuma Günü Kurulacak

Öğrencilerin sınav merkezlerine ulaşımında trafik yoğunluğu yaşanmaması ve çevre düzeninin sağlanması amacıyla alınan bir diğer önemli karar ise semt pazarlarıyla ilgili oldu. Süleymanpaşa Belediyesi, Hürriyet Mahallesi’nde her hafta Cumartesi günü kurulan semt pazarının, sınavın sağlıklı ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için 1 gün öne çekildiğini açıkladı. Alınan karar doğrultusunda söz konusu pazar, bu haftaya mahsus olmak üzere Cuma günü kurularak vatandaşlara hizmet verecek.

Vatandaşlara Hassasiyet Çağrısı

Süleymanpaşa Belediyesi yetkilileri, öğrencilerin uzun ve yorucu bir çalışma döneminin ardından girecekleri bu önemli sınavda çevre faktörlerinden olumsuz etkilenmemelerinin büyük önem taşıdığını hatırlattı. Yapılan resmi duyuruda, ilçe halkına çağrıda bulunularak alınan kararlara riayet edilmesi ve sınav süresince öğrencilerin konsantrasyonunu bozacak her türlü eylemden kaçınılarak gerekli hassasiyetin gösterilmesi önemle rica edildi.