Kurban eti dondurucuda nasıl saklanır?

Tekpara GPR RADAR El Yapımı Alan Tarama Dedektörleri - Metal Dedektörü - Altın Arama Çubukları Fiyatları - Rezistivite Cihazı Modelleri Dedektör Dünyası
Haber Gündem 14 Ağustos 2019 Bu Haber 98 kişi tarafından okundu.


Bayramlar, tüm aile bireylerini bir araya getiren, sevgi ve mutluluğun göstergesi olarak simgelenen geniş sofraların kurulduğu günlerdir…

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan , ‘’Kurban Bayramı’nda, bayram geleneklerimizden olan tatlı, şeker tüketimine ek olarak kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı artmaktadır. Bu dönemde şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve diyabet (şeker) hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için; kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker) ve yüksek tansiyonu olan kişiler, kurban bayramı'n da yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdır.Alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp kurban bayramında da; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman özen gösterilmelidir’’ dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramı sağlıklı ve mutlu geçirebilmek için et tüketimi konusunda önemli bilgiler verdi.

Kurban Eti Nasıl Tüketilmeli?

Etler sindirimi zor besinlerdir. Mide-bağırsak sorunu yaşayan bireyler tarafından hemen tüketilmemeli. Buzdolabında birkaç gün beklettikten sonra, haşlama veya ızgarada pişirme yöntemiyle pişirerek tüketmelidir.

Kurban Etlerini Nasıl Pişirmeliyiz?

Kurban Bayramı'nda, etin tüketim miktarının yanı sıra pişirme yöntemlerine de dikkat edilmelidir. 
Çiğ ya da az pişmiş olarak kesinlikle tercih edilmemelidir. Genellikler bayram da etin pişirme şekli olarak kavurma ve de mangal yöntemleri tercih edilmektedir. Eğer mangal yapılacaksa mutlaka et ile ateş arasında 15 cm kadar mesafe oranına dikkat edilmelidir. Çünkü etin yüksek ateşe maruz bırakılması sonucunda b1, b6, b12, folikasit gibi birçok vitamin kaybına sebep olduğu gibi aynı zamanda proteinin de denatüre olmasına neden olmaktadır.

Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli "kanserojen maddelerin" oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir.Sağlıklı bir kavurma eti yapmak istiyorsak, etin görünür yağlarını ayırdıktan sonra, ilave bir iç yağı, kuyruk yağı veya tereyağ eklemeden, suda haşlama yöntemi uygulanarak etin kendi yağında kavurmasını sağlamak daha doğru bir seçim olacaktır.

Kurban Etlerini Nasıl Saklamalıyız?

Kesim sıcaklığının düşmesi için, en az 5-6 saat bekletildikten sonra buzdolabına kaldırılmalıdır. Kurbanlık etler, henüz kesim sıcaklığında iken buzdolabına, poşet içinde veya hava almayacak durumda büyük parçalar halinde üst üste konulmamalıdır. Birer yemeklik olacak şekilde ayrılan etler buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise daha uzun süreyle saklanabilir.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt grubu’, ‘ekmek grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.

Tekirdağ Estemed Kusursuz Bir Cilt İçin
 haberleri10. Kültür, Sanat ve Spor Festivalimiz Başlıyor


GÜNDEM 24 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleri500 Adet Keklik Doğaya Salındı


GÜNDEM 24 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriGökhan Kavşak Düzenlemelerini İnceledi


GÜNDEM 24 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriYILMAZ: “DOMATESİMİZİ TATMAYA BEKLİYORUZ”


GÜNDEM 24 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriYOL BAKIM VE ONARIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


GÜNDEM 24 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriStratejik Plan Çalıştayı Düzenlendi


GÜNDEM 24 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriVatandaş İstedi, Rasim Yüksel Yerine Getirdi


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriErgene’de Yol Çalışmaları Devam Ediyor


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriERGENE’DE HİZMET ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriRasim Yüksel: ‘ Yolu Yapılmayan Mahalle Kalmayacak’


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriErgene’de Bakım ve Onarım Çalışmaları Devam Ediyor


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriGazilerden Ergene Belediye Başkanlığına Ziyaret


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriMüezzinoğlu’ndan Velimeşe Mahallesi’ne Ziyaret


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriYOL YAPIM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİLİYOR


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriTekirdağ Ay Işığında Sinema Keyfi Yaşadı


GÜNDEM 23 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriDİYETTEYKEN KALORİ HESABI YAPMAYIN


GÜNDEM 22 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriOkul servisiyle göçmen kaçaklığı yaparken yakalandı


GÜNDEM 22 Ağustos 2019
genel haberleri
 haberleriOkul servisiyle göçmen kaçaklığı yaparken yakalandı


GÜNDEM 22 Ağustos 2019
genel haberleri
Trakya Tur Balkanları Bizimle  Keşfetmeye Ne Dersiniz?
çorlu emlak ilanları
facebooktwitterrsssanalbasin.com üyesidir
online alışveris

59.COM.TR ve alt sayfalarında gezdiğinizde kullanım şartlarını kabul etmiş sayılırsınız. Sitede yer alan her türlü yazılı ve görsel materyalin kaynak belirtmeden izinsiz kopyalanması ve kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'na göre suçtur. Her Hakkı Saklıdır. © 2015 TASARIM muhabbet.org